Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsbön


Hej Gud

nu är jag här igen
är du här?

dum fråga
jag vet ju att du är här
för så säger mitt hjärta

men jag var ändå tvungen att fråga
för ibland blir jag osäker på om det är du som svarar
eller om det är jag som svarar åt dig

därför bäst att d u b b e l k o l l a

Men nu när vi båda är här
vill jag tacka dig för allt gott du gett mig
och ger mig varje dag

livet, vännerna, den goda maten
de fina kläderna och taket över mitt huvud
hälsan, alla upplevelser och äventyr

och så vill jag fråga dig
varför allt detta ö v e r f l ö d
just här?
varför just jag?

Vad förväntar du dig att jag ska göra med allt
allt det här materiella tjafset
som jag egentligen inte bryr mig om
men heller inte riktigt kan motstå?

Jag vill ju så mycket
vill rätta till allt som är s k e v t
men förmår inte, kommer ingen vart
hur mycket jag än tar mig för så
står jag bara och stampar

Är du verkligen nöjd med
att jag bara ä l s k a r ?

bara älskar mina medmänniskor
j u s t h ä r, just omkring mig?

Jag som vill vara så effektiv
göra så mycket som möjligt
för så många som möjligt
helst överallt på en gång
och på lång sikt
tvärt emot allt kortsiktigt agerande i vår värld

Menar du att jag bara ska älska
medan världen faller s ö n d e r runt omkring
kan jag verkligen inte göra mer?
Jag har så svårt att komma till ro med det!

!!!

!!!!!!



Men jag antar att du har rätt
jag får lämna resten åt dig
för så har du b e s t ä m t
och det är du som bestämmer, inte jag
och det är på sätt och vis ganska skönt
att jag får göra det jag är bra på
som jag är skapad för

att älska


för det är det enda jag f ö r m å r




och utmaningen ligger i att
göra det h e l a t i d e n
för om alla älskade hela tiden
skulle världen inte vara så


skev




T a c k Herre för din gränslösa kärlek
f ö r l å t att jag inte förmår mer
h j ä l p mig att vara ditt ljus i världen





amen










Fri vers av tosing
Läst 509 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-04-26 23:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den bönen kom

från en som har Kranarna öppna !
2011-05-01

  Anna*
Underbar bön som är lätt att stämma in i och verkligen mena från hjärtat ♥ Applåder
2011-04-29

    ej medlem längre
Mycket, mycket bra och en så insiktsfull slutsats!
2011-04-29

  Anadol
Grymt bra!
2011-04-29

  Ninananonia VIP
Så bra! :)
2011-04-28

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Mycket bra!
2011-04-27

    AA VIP
En härlig bön fylld med viktiga livsfrågor. // AA
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

tosing