Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur min verklighet


Med vita vingar till evighetens rike...




så märkligt...

ni var mina vänner

och vad var det vi sa till varann -

"vi finns där

i vått och i torrt"


men när det blev så vått

av mina tårar


då när min stora kärlek

- och han som var er vän -

fick vita vingar

som tog honom till

evighetens rike


vart tog ni vägen då?


det blev som att befinna mig

på en öde ö

inte bara bli änka

efter den jag älskat

så djupt


nej, ön blev så öde

för att ni

som sa er vara mina vänner

snabbt simmade i land

ja, ni störtdök

och har ännu inte återvänt


och vet ni

jag ger faktiskt blanka tusan

i det!

jag fick kämpa ensam

jag till och med lyckades kravla

mig upp ur

det svarta hålet

och idag kan jag till och med

känna lycka


det kanske låter hårt

men nej, jag vill inte

ha sådan vänskap

som bara är vänskap

när livet går

på räls


jag hyser inget agg

för egentligen är det

inte mig det är

synd om

utan er mina så kallade vänner

som valde den

enklaste vägen

då - när tråden brast

för mig


livet är så kort

vi vet inget om morgondagen

men från djupet

av mitt hjärta

önskar jag att ingen av er

någonsin ska behöva

gå igenom det mörker

som drabbade


mig













Fri vers av Junitvillingen
Läst 254 gånger
Publicerad 2011-04-27 22:02



Bookmark and Share


  Janne
Så gripande
skrivit om hur
dina vänner svek
dig när du behövde
dom som mest,
har egna erfarenheter
av det tyvärr,bra du släppte
taget och gick vidare i ditt liv
min vän...
2011-04-29

  Gisela Nordell
en fin dikt om det svåra
att blisviken i vänskap
mattan rycks undan och
med den illussionerna om
vem som är enverklig vän
I nöden prövas vännen och
det är verkligen sant
Från mörker kommer ljus
närman väl är igenom
och med den urskillnings
förmågan vilka som är
värda ens vänskap
"i våttoch torrt"
för de finns och växer
när det blir svårt och snårigt
2011-04-28

    ej medlem längre
Starkt skrivet !
2011-04-28

  ULJO
Tyvärr är det nog så att vännerna finns där i början men när tårarna torkat så har de också försvunnit. Mycket berörande text.
2011-04-28

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vad skönt att du ändå lyckats komma igenom det tyngsta!
(Även om du blev tvungen att växa ifrån hela omgivningen för att klara det!)
2011-04-27

  walborg
Förstår Din bitterhet vännen.
2011-04-27

  Ninananonia VIP
Berör!
2011-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen