Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trevligt lögnaktig titel

Jag har funderat på hat,
tanken medger att känslan borde vara underbar...
... den är klar, okomplicerad och alltid sann.

Detsamma borde väl gälla alla känslor,
men det stämmer inte...
... hat står ensam i dess totala klarhet

Jag saknar hatet man kände när man var ung,
det låter konstigt i mitt huvud att medge men
hat ger lugn... på något konstigt sätt
som att balansen måste återställas.

Hatet krävdes för ytterligheterna i känslolivet...
... ja, hat i balans till det där ordet som jag inte kan skriva längre.
Det är lite mystiskt och underbart flummigt...

men det var flummigheten som gav ordet vikt

Inte sanningen... inte ad som verkligen var...
inget sånt tjafs... absolut ingen irriterande logik

Man frågar sig om man är ensam i att ha förlorat kontakten med ytterligheterna...
... om det är ådern som gör periferin grådassig och sunkig
eller om det bara är jag, min mentalitet som dödat det som kändes så viktigt utan att ha någon som helst betydelse...
kanske är det bara nostalgi... kanske spelar det ingen roll...

Kanske kommer det tillbaka när man ger upp den där urbota idiotiska tanken om vad man tror livet borde vara och börjar se vad livet egentligen är...

Jag drömmer inte längre... det var ett bra tag sedan sist... men det är okej, mina drömmar var fåniga förut... den jag kommer ihåg handlar om geometri... jag vaknade kallsvettig utan att förstå varför... linjer, cirklar, trianglar och fyrhörnade figurer som forsar fram snabbare och snabbare... som sagt, fånigt...

... jag borde sluta skriva, de här texterna blir bara mer och mer idiotiska...
vad har jag, jag, jag att göra med poesi?

Det är dumt... nej, jag är dum... orden är oskyldiga.

Men jag kan inte sluta... orden är beroendeframkallande...
Jag tror jag skrivit varje dag sedan 1993, men det kan vara en smärre överdrift... drivor av papper som ligger tills jag orkar kasta bort dem...
Det slutade liksom spela roll... ibland kommer det tillbaka men oftast är det bara någonting som måste göras för att få bort olustkänslan i huvudkolan...

Jag såg just en bild av mig själv i huvudet... jag hade lyckats fylla huvudet med betong och gick med pannan släpandes i marken, rökande en cigarett...
jag såg glad ut...

fånigt...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 150 gånger
Publicerad 2011-04-27 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen