Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Jag vet, det är helt virrigt. Men det var det också.)


Min hjärna vill aldrig sova samtidigt som jag


Jag ser gula nödtrappor slingra sig runt huset
och det finns en 3D-bild på ett hav bredvid mig.
Jag springer och springer men jag vet inte vem jag
springer ifrån, jag vet bara att jag är jagad.
Någon skällde på mig för att jag gjorde min
smörgås fel, den hade pålägg som inte passade ihop
och när jag såg den såg jag att den var äcklig men det
hade jag inte förstått innan jag fick skäll.
Jag tror att en haj var min bästa vän fast jag var rädd
för honom hela tiden… han gillade min smörgås dessutom.
Jag vet inte hur han kunde springa, men han sprang också
för vi var jagade av folk som jagade oss.
Förvirringen var total och i ena sekunden är jag i ett kök
för att i nästa springa i luften bredvid huset och tänka att
trapporna vore nog ett smart val.
Hissarna gick sönder och min värsta mardröm gick i uppfyllelse
på låtsas
men jag lyckades ta mig därifrån, djupare in i virret.
Det jag menar är att
när jag drömmer kan jag inte sova.




Fri vers av VampyrÄngel
Läst 990 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2011-04-30 10:29



Bookmark and Share


  Bizon
Huga - ja med sådana drömmar skulle även jag ha svårt att sova :-)
Gillade verkligen den sista meningen.
2012-11-04

  Celticgirl VIP
Jag vet hur det är när drömmar kan vara så där virriga :)
2011-10-10

  Svartochvitt
älskade den här!
det ostrukturella gör den väldigt speciell.
2011-05-01

  Anna*
Så där härligt förvirrat som vår hjärna konstruerar våra personliga labyrinter =0)
2011-05-01

  Anadol
Shit vilken härlig text! Och vilket djupt avslut! Det är häftigt hur universell hjärnan är och att den inte aldrig sover medan man lever. Grymt skrivet!
2011-05-01

  röd_asfalt
Mycket djup, med ett enkelt språk.

"Någon skällde på mig för att jag gjorde min
smörgås fel, den hade pålägg som inte passade ihop
och när jag såg den såg jag att den var äcklig men det
hade jag inte förstått innan jag fick skäll."

Känns obehagligt välbekant och är precis
vad som formar en svag självkänsla.
2011-05-01

  Herr Funderare
Intressant text du har skapat med så enkla ord.
Du har verkligen talang att koppla samman vardagliga ord på ett sätt, som gör dem vackra och mer genuina på ett fint sätt.
Härlig text!!
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel