Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korpen filosoferar



Här sitter en svart korp i ett träd. I en gammal tall med sin trygga pålrot i djupaste sandjord.
En korp som sett solen gå upp och gå ner. Och upp igen.

Inget nytt.
Korpar vet sånt. Att inget är nytt.
Allt har alltid funnits och allt är på sätt och vis allt.
Varje korp är alla korpar och alla tallar är varandra. Ingen kotte är någon annan kotte och minsta dun på korpens kropp värmer alla korpkroppar som någonsin funnits.
Det är så det är med sanningen. Den är alltid densamma i alla tider i alla skepnader och är alltid allt.

Så tänker korpen i den högsta av träd innan hon lyfter mot himlen.
Samma himmel som burit alla korpar i alla tider - en enda korp i en enda himmel.

intet nytt under solen....




Prosa av korpfjäder
Läst 337 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-30 16:38



Bookmark and Share


  Rolando Furioso
Och alla filosoferande korpars klokhet och födgeni. Man får bra perspektiv så där lite från ovan.
2011-05-30

    © Birgitta Wäppling VIP
En fin betraktelse, av livet i stort och smått. Du väcker tankar, och målar vackra bilder. Sätter livet på pränt.
2011-04-30

  Lena Krantz VIP
Nej, ur människor perspektiv (och kanske även korpars) är sannerligen intet nytt under solen.

Nästa lite undrande fråga är om det skall vara så, dvs är det något bra eller något dåligt?
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder