Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solens lekande strålar, bländade havets yta. Skimrande, lockande lekande suckade vågorna in mot land. Skorna ställdes vid strandkanten innan doppet gjordes.


Lyckorus

Ansiktet sprack upp i ett enormt leende, armarna höjdes mot himlen, jublet hördes långa vägar.
"Mamma, jag badade."
Handduken följde vindens rörelser, svepte in henne medan jag viskade:
"Var det skönt i havet?"
"Mamma, detta var första doppet."
"Nu är det viktigt att du tar på dig, annars fryser du."
Hastigt togs kläder på innan hennes vilda lek fortsatte mot gungorna.

Sparkade av mig mina flippflopp, satte mig på en av de höga stenarna, drog upp mina mjuka byxor, så benen fick sol. Njöt av vårens varma stund vid havet, medan min lilla dotter busade runt med sina nya vänner. Bullret från bilarna var som bortblåst, öppnade upp känslan jag längtat efter länge.

Nybakade solrosbullar, fylldes med olika sorters pålägg, kaffe och saft hälldes upp. Vårens under hade skett, naturen visade all sin prakt. Alla måsten försvann, bara nuet stannade kvar så starkt att vi inte kunde slita oss från känslan.

Hemma igen infann sig tröttheten, slöa vilade vi tills vi stilla somnade och vaknade till en ny solig dag igen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-02 08:55



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Å, så härligt!
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2