Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus vinner över mörker

Medmänsklighet öppnar låsta dörrar,
öppenhet räddar själar.
Ett hej riktar uppmärksamheten utåt.

Skvaller låser dörrar,
hot sätter upp murar,
rädsla förlöser dumheter.

Ärade hjälte möter mörkrets härskare
ståtligt utan ånger.
Rustningen skyddar allt runt honom.
Sakta han går från elaka glåpord utan
förkastelse.

Brinnande hjärta pulserar i kroppens
system.
Rättvisans svärd svingas i luften
då prinsessan möter härskaren.
Moder jord skänker magi, löser upp
mörkrets kraften, ger harmoni i
kärleks namn.




Fri vers av Filosofen2
Läst 631 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-02 11:09



Bookmark and Share


    AA VIP
Tänkvärd med mycket symbolik från sagans värld. Viss vill vi att ljus ska vinna över mörker. Det är allas vår vilja. Medmänsklighet, öppenhet och empati är de nödvändiga ingredienserna.
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2