Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den vanliga klagosången

Det krävs så lite
knappt ingenting alls
inga fåniga orddrivor
konstlade ansiktsuttryck
ingen kroppskontakt
eller ens kontakt i form av röst mot trumhinna

Ingenting behövs
men det är det man vill ha

Allt detta onödiga
allt som känns främmande
men ändå välbekant

Det man läst om och om igen
och sett i otaliga filmer
samma sak om och om igen

Det man vet är helt overkligt
i verkligheten
det man vet är otänkbart
i verkligheten

Jag vet att jag drömde om det
för att jag har skrivit om det
om och om igen
man blev besatt av en tanke
ett mål man aldrig kan nå
för att det var overkligt
och rosafärgat
luddigt och perfekt
för fantasin

Inte för verkligheten.

Verkligheten är fånig...
och fantasin är korrumperad
infekterad

Ibland vill man bara vara en liten rosa kanin...
hoppande och studsande som en basketboll
genom skog och över äng
och tillbaka igen
fram och tillbaka i oändlighet

Eller en ko, höjden av lugn
tugga gräs... tugga gräs... tugga gräs...
Jag undrar vad de tänker på...

Tack för idag, tänkte kon... tack för ännu en dag...

Vad vet jag...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-02 18:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jo precis, man är en häst som sträcker ut över ängarna, en delfin som simmar i havet och hoppar framför fören på båtar. Man tänker att det kunde räcka med att vara en mås eller en häst. Allt det där med jobb o fritid, familj, villa o sommarhus, betald semester, teve med surroundanläggning och hela skiten, det är ju bara en dröm att kärlek mer eller mindre skall ingå i paketet också. Du skriver så fint om dina tankar, som sammet för en läsares ömma själ.
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen