Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att snärja en solkatt

Fastän fullt påklädd,
likväl förlägen, naken, blottad.

I stearinljusets lågas dunkla sken
så fullkomligt skönjbar.

Varje defekt i skarp kontrast,
alltihop, uppfläkt.

Gråtandes, jämrandes, panikslagen,

med ett milt leende,
tindrande ögon,
inför dig.

Flämtandes efter luft,
brinnande strupe -

med ett klingande skratt.
Ljuv sång,
för dig.

Din stora trygga famn - din iver,

avgrunden,
fördärvet.

Mitt enda val - att ånyo vända om,
förevigt flykta.

Du får endast en glimt.







Fri vers av miljas
Läst 575 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-05-03 01:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Levande, böljande text
2012-01-16

  S.A.I. Steve Lando VIP
bildskapande, kontextgivande, belevande, skön. Gott.
2011-05-15

  Micael Axelsson
Har läst den här ett par gånger nu, vid olika tillfällen, och varje gång har den kapslat in det jag försökt få fram så jag inte lyckats skriva ner det jag velat säga.

Sitter något konfunderad, då jag förnimmer både den skadliga sortens kärlek från vilken diktjaget flyr, men sen om jag läser den med ett annat bryt, så är det själva kärleken o tryggheten diktjaget flyr ifrån.

Det här har blivit skrivet det med ett väldigt vackert språk, som på ett säkert sätt satts ner på pappret. Andrummet mellan varje stycke, ger mig tid att ta in det tidigare, så jag bär det med mig på ett helt annat vis än om det vart fortlöpande.

Tillägger även att titeln gillar jag skarpt.
2011-05-06

  Hon, Hanna
underbar!
2011-05-04

    vilgot hellros
kanon
2011-05-03

  Julio VIP
ord, i välformulerade meningar, visar du det vackra
2011-05-03

    puppo
snyggt:)
2011-05-03

  papperstrumpeten
åh, gillar detta mycket.
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

miljas
miljas

Mina favoriter
Sorgeskeppet