Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi mornar

Tusen snöskuldsflingor dröjer sig kvar
över vårblommor,
svåra att tina
svåra tankar att samla
till ett svar,
svåra undran vill sina,

vill
rensa, riva ner broar, de ropar
en vår som väntar
vanskligt tryck i mitt bröst
vansklig är värmen
i magen knyter knopar,
vansklig som ej söker tröst,

söker
ärren på kroppen, bildar nya kartor
över obestigna toppar
skapar länder ingen känner till
skapar taggtråd
stöpt i rosenknoppar
skapar gränser ingen vill,

- Ingen! -
vill vara den som väljs sist
det namnlösa barnet,
skölja bort clownens kajal
skölja bort kostymens yta
den gömda oskuld vi mist
skölja ur köttets gryta

- för ett hjärta bultar rent,
ur pennan rinner bläcket
försöker skapa liv.
Ett liv att åter
knyta.




Fri vers av Mimmi17
Läst 490 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-05-03 15:36



Bookmark and Share


  Anna*
Grymt snygg disposition, skönt flyt, naturliga rim och innehållet är suveränt! Applåderar och sparar
2011-05-03

    ej medlem längre
»en vår som väntar«

Du är bra med ord och bild. Gillar!
2011-05-03

  Ola Rydberg
ja du fångar och binder fast
2011-05-03

  Janne
Vilket otroligt
fint bildspråk
du har i denna
inlevelserika text,
många bottnar av
känslor som väcks
när jag läser
2011-05-03

  F.
Har sagt det förut, men det är värt att nämnas igen. Du är helt fantastisk, Michelle. Det här är verkligen bra. Imponeras av ditt språkbruk och flytet du alltid får till i dina texter. Applåder och bokmärke. Tack!
2011-05-03

  Mow Dean VIP
v a c k e r t
2011-05-03

  Anya VIP
Starkt med ett bra flöde. Gillar ordet snöskuldsflingor. :o)
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Mimmi17