Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt enorma intresse inom matlagning öppnar mina sinnen då jag provar nytt.


Ett av mina favoriträtter jag lärt mig göra själv

Pasta lagas ofta. Till det fixar jag såser från grunden.
Mycket sällan jag använder hel eller halvfabrikat, känner då smaken inte blir den samma.

Potatis varvat med köttfärssås, grönsaker och mycket hårdost.

Köttfärs
lök som skärs i små bitar
passerade tomater
basilika, svartpeppar,
två färskpressade vitlöks klyftor
vatten
2 msk vetemjöl, potatismjöl

brukar ta 10 st potatis, skala och skära i klyftor

Koka ihop köttfärssåsen tills den tjocknar.
Blanda allt i en fraspanna
på med osten så allt täcks.

Låt den stå inne tills allt blivit mjukt och osten gyllenbrun

Till det passar en god grönsakssallad






Fri vers av Filosofen2
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-03 14:35



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
trodde i min enfald detta var en poesisajt
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2