Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*det är aldrig för sent...*


Där som karuseller snurrar




Livet innehåller mycket
där finns glädje, där finns gråt
mänskor skrattar, fäller tårar
men ibland blir det så svårt

att trots ljusglimtar som finns där
känns det mörka hotet som
att det inte går att vända
bort från ångesten inom

i en värld av krav och måsten
där det jagas karriär
där din granne är en främling
och de unga slåss och svär

där som karuseller snurrar
och du måste hänga med
för att inte tappa greppet
så att tiden blir ur led

där det talas mer om pengar
än om små och ljuva ting
som att vårfåglarna sjunger
och att stunden - den är din

dagar går, det kommer nya
men allt går i sådan fart
att du inte hinner andas
trots att klockan klämtar snart

i den världen är det svårt
att bara vara nu och här
stilla njuta, känna frihet
våga vara den man är

alla drogs vi vackert med
men vi förstod det inte då
att den tillvaro vi lever
faktiskt gör oss ganska små

varför inte stanna upp
se till att ändra allt det där
så att livet som vi drömde
inte är blott - en chimär













Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-04 08:42



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
kloka ord..det gäller att våga stanna ibland..och att se
2011-05-05

  Lars Hedlin
Inlindat med djupa känslor "GILAR"
2011-05-05

  ULJO
Kloka ord i ett vackert paket.
2011-05-05

  Teresia Ridell
Väl o snyggt diktat om den svåra konsten att faktiskt LEVA. Hur många är vi inte som bara rusar..? (enda gången vi stannar upp..är när vi kraschlandar..bränt allt..)
2011-05-04

  Bodil Sandberg
Underbart min vän så fint om livets karusell rimmen sitter som i perfetto precis i rätt andemening så att säja som jag ser på saken..det är en fröjd att läsa en dikt som så här vackert i skimrande men ödmjuk ton förmedlar livets mången sidor !!

Låt oss stanna till och tänka på hur mycket livet kan skänka!Applåder
2011-05-04

    ej medlem längre
Bra tänkt !
2011-05-04

  walborg
Klok och fin reflektion
2011-05-04

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Wow. Jättebra.
Tack!
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen