Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Selma Lagerlöf

Selma Lagerlöf död sen länge. Hennes alster vi läst många gånger.
Hårt liv du levde, svårt med acceptans då tidens epok uppmuntrade
manligt författarskap.

Landskrona du bodde i då vägen mot författarskapet växte
blev i framtiden vår tids historia.
Dina alster vi läser från barnsben, uppmuntrar våra barn den
snälla väg mot djur.

Din vilda historia om Nils Holgerssons underbara resa genom vårt underbara
land på gåsryggen.
Skapandet, drömmarna, visdomen, tar vi nästkommande generationer efter.

Den byggnad i Landskrona du blev författare i satt jag i höstas och skapade
mina drömmars mål

Minns en film jag såg. Den sista önskan var att aldrig glömmas bort!

Här med tillägnar jag en hyllning just Selma Lagerlöf. Tack vare dig
kan jag varje dag hälsa på din staty vid havet i Landskrona.




Fri vers av Filosofen2
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-05 14:39



Bookmark and Share


  Ari Viklund
En fin stund, att besöka den statyn.
Det vill jag göra om. Att läsa Selma
högt för varandra är något jag vill
göra. Underbart, djupt och allvarligt
är att läsa henne, men alltid finns
där också skratt och glädje. En dag
kommer du följa i hennes fotspår.
2011-05-05

  Johan Bergstjärna VIP
Fin hyllning till en gigant!
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2