Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankarnas fotspår i sanden

Vågar jag mörka lockar vila
på nyckelben smala?
Vågar jag äta utav vargens mat?
Ensam ska jag plocka fram skymningar
att duka fram
på glömda minnens fat,
bland vita väggar,
tomma, kala.

Ensam
med mörka lockar jag hörde
måsarna sjunga om
mitt land.
En skamsen jungfru sjöng
sista versen
när vargens föda förförde
på dessa bleka minnens strand.

Vågade se bortom?
Vågade se vad som fanns inunder?
Svalornas sånger berörde.
Men de sjunger
ej längre för mig.

---

Skriande, skriande i
svaga sagors stunder
då gamla landets myter
somnar,
sover i minnets lunder,
skriande
bland min längtan
som fortfarande flyter
formar läppar
Jag vågar,
jag vågar.




Fri vers av Mimmi17
Läst 408 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-05 16:00



Bookmark and Share


  dead_prez
fruktansvärt vackert
2011-05-17

    ej medlem längre
Romantisk, liksom i en gammal sång. Snyggt gjort!

»Vi reste vidare
så långt bort
att inte ens måsarna
längre följde oss« (ur Stavanger)
2011-05-05

  M.A.J.R
Fantastisk är ordet till denna text =)
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Mimmi17