Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskande i Pompeji

Det sista jag ser på jorden
vill jag skall vara du
jag hör mullret
jag känner hettan
men om bara du är här
så är jag inte rädd

Låt oss famna varandra
låt oss ligga här i varandras armar
låt oss höra varandras andetag
låt våra läppar mötas
en sista gång

Det sista jag ser på jorden
vill jag skall vara du
om tusentals år
skall människor hitta
våra kroppar såhär
tätt intill, i varandras famn

Ingenting kommer dom att veta
vi kan inte lämna kvar våra tankar
vi kan inte lämna kvar våra ord
men vi lämnar våra kroppar såhär
då kommer dom att förstå
att vi var, älskande i Pompeji

©Ann Nehlin




Fri vers av ADI Nehlin
Läst 1250 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2011-05-05 19:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En hänryckande kärlekshistoria som utspelas i Pompejis sista dag, kan mycket väl vara sant. En stor applåd för en förträfflig dikt.
2015-03-01

  Ed Martini
Wow! Wonderful!
2014-02-02

  marie ohlson
Helt underbar! Känslan du beskriver känner man -så kärleksfullt..där i famnen på sin älskade..tryggt och varmt. <3
2013-12-03

    ej medlem längre
Oj så bra! Romantiskt ögonblick som bevarats för evigt. Har sett kropparna i Pompeji och vet hur de kan tala på sitt språk
2013-01-28

    eos
Underbart!
2012-11-04

  lisa"puzzle"svensson
underbart fin och berörande! Blir bokmärke!
2011-09-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
att se de vulkaniserade människoresterna i sina olika formationer är tankeväckande, din dikt fångar in det i ord väl.
2011-05-15

  Linda CH VIP
Historisk kärlek beskriven med så mycket känsla och vemod. Urfin!
2011-05-10

  mikael ejdemyr VIP
Underbart
2011-05-07

  issac.a.m
Härlig poesi...
2011-05-07

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vackert!
2011-05-06

  Ordregnspoeten
Den här är fin poesi och vad vore livet utan drömmar. Tack för att jag fick läsa det du skriver.
2011-05-06

  Fale Bure VIP
Underbar
2011-05-06

  stella
Underbart!
2011-05-06

  Peter Olausson VIP
vet bilden du skriver om, de som sökte varandra när döden var nära, då för länge sedan. Och ja: en finare bild av kärleken är svår att finna. Tack.
2011-05-06

  Minkki VIP
Du har en så lätt och fin penna! Vackert!
2011-05-05

  stenhur VIP
Ett budskap om kärlek från tid till tid. Vackert!
2011-05-05

    ej medlem längre
Du charmar ,jag ler i allvaret.
2011-05-05

  Ninananonia VIP
Vackert! :I
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

ADI Nehlin