Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande död

Du kysser
med köldbitna läppar

längs min rygg
bildas tappar av is

Du talar
med okänsliga ord

inuti mitt huvud
finns frostens tankar

Jag finns
så ytterst levande

längs min väg
bildas otaliga hinder

Jag hoppas
så själsligt död

i min hunger
finns bröd till min nästa

Vi älskar
trots torra grenar

under frågor
finns outtalade svar

Vi kämpar
med tröstens knoppar

i striden
finns kärlekens vinst




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-05 21:35



Bookmark and Share


  aol
så snygga metaforer i en så talande dikt
2011-05-24

  lodjuret/seglare VIP
Jag anar en smula Boye över denna text som lockar till såväl återläsande som egna hågkomster, väl plitat
2011-05-11

  Anna*
Dina metaforer är talande och ditt val av omgivning likaså. Applåderar ♥
2011-05-06

  Tillbringaren VIP
Det där med torra grenar var suveränt talande. Hela dikten är jättebra, så många snygga metaforer och så mycket känsla som blir kvar när jag läst klart!
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP