Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övermaktens missbruk

Rör vid mitt innersta rum,
berör hjärtat, själens fästning.
Låt kärlekens ljus bryta sönder tvivlets hårda fasad.
Sätt i nyckeln, öppna låset, spräng sönder
dörrar mot gränsernas land.

Maktens överhuvud stoppar rötternas
förmåga, då näring stryps. Drömmar tynar
sakta bort, molnen öser misstro, hat
mot maktens styre då de tar från den fattige,
ger till den rike.

Bara några slantar försvinner från maktens egen
pung gapas hårda ord mot massan.
Hungriga själar ber om nåd, då hårda ord kastas
över oförmögna.

Sjuka människor öppnar sina sår, tårar rinner sakta
då ord skriks mot de osliga.
Respekt, omtanke vinner då ordet TRO öppnar
alls hjärtan. Styrkan vinner segerkransen, ärlighetens
symbol skimrar över hela världen.

Drömmars mål öppnas, ord sägs då respekt växer.
Eländets hård skola vidgar goda krafter till rikedom.
Fattigdomens Sverige snart förbi, likaså hårda vindar
utan tröst.

Låt våra starka röster skrika, våga ta sats utan sans.
Lek livets goda skola utan misstro.
Viska söta ord, prata vackert, tänk positivt, skapa
små kort där tro, hopp, kärlek
vidgas ut totalt.








Fri vers av Filosofen2
Läst 443 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-06 12:34



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Läser och tycker om det skrivna och vill gärna få citera de tre sista raderna

Viska söta ord prata vackert tänk positivt skapa
små kort där tro hopp kärlek
vidgas ut totalt.
2011-05-06

    AA VIP
Fint skriftat.
2011-05-06

    AA VIP
Fint skriftat.
2011-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2