Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad jag skulle sakna om jag lämnade Stockholm.


Skulle sakna den där rödhåriga irländaren på Drottninggatan,
han som spelar och sjunger,
och ville bjuda ut mig en gång.

Numera smyger jag snabbt förbi honom,
men ställer mig runt hörnet
för att lyssna på hans röst.

Skulle sakna uteserveringen på Kaffe med mjölk,
att trotsa regnet
och lyfta fötterna när vattnet fyller rännstenen.

De första svenska leendena
när våren slutligen kommer.
De spontana fikastunderna
med bästa vännerna.
Ensam poesitid med en latte
eller en pocketbok.

Gatan som tycks vara densamma
även när tiden går.




Fri vers av Tina-sol
Läst 382 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-06 15:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag som lämnat Stockholm saknar vattnet, den kuperade vackra staden, berghällara på Kungsholmen, stigarna ensmed vattnet i Bromma, pulsen, närvaron, mosaiken av människor, kulturutbudet, kommunikationen som finns i denna stad, de glada och positiva människorna som man mötte i alla skiftande miljöer, öppenheten. Avslappnade mötena med vänner... Men också precis liknande det du skriver om (men jag hade alltid en favoritmusiker som spelade trummor nere i Stockholms tunnelbana). Det är en stad som lämnar avtryck för alltid i ens själ och som jag ännu kan längta tillbaka till, en stad där jag haft några av mina absolut bästa år i livet.
2011-06-06

  M-Lyn
Får en 'Filmfeeling' Härligt !
2011-05-06

    Risto
underbart skrivet om livets baksida och längtan bort.
2011-05-06

  filosofian
Underbar text om
En underbar stad!
2011-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol