Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viskande sommarvindar under vårrus

Nedgången mot horisontens stora hav,
når himlens blå färg
djupet av solens hjärta.

Silhuetterna fångar lusthusets
uppmärksamheten, då fönstrens
små rutor speglar samtalets närmaste
krets.

Trafikens puls når mina öron, då fönstret
öppnats upp. Tajsas språng mot grönskans
vårrus.
Prunkande oaser förgyller grönskans snåriga
lövverk.

Två tysta måsar över takåsar flyger, flyktigt
de följer vindens pustar.
Tyst jag observerar fredagskvällens tidiga
afton.

Än lusthusets besök besitter. Vita knutar, vita
fönsterkanter. De fyra trappstegen gapar tomma,
blå dörren stängd.
Tajsa inkom just från bus i trädgårdens lummiga
natur.
Äppelträdet står i blom
Kattlivets ständiga lekar,
förgyller livets barnsliga vy.
Tomatplantor delas ut då barn upptäcker botanikens
under.

Sommarkvällar ut i Herrens hage blandas upp i sångens
samling.




Fri vers av Filosofen2
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-06 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2