Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DOM FÖRSTA TVÅ PUNKTERNA


1 - Vi är skapade för att vara
älskade.

2 - Vi är skapade för att älska.



- X X -


Om någon av dessa två inte
fungerar så spelar det ingen
roll om man är frälst eller
har mycket pengar; man
mår skit.

Man kan fylla det artificiellt
med välgörenhet eller porr,
kanske både ock.

Köpa glädje eller glädjeflicka,
kanske både ock.

Varför är världen så fylld med
denna tomhet, denna vanmakt?

Det är så klart att det finns en
ond kraft som vill att dom två
första punkterna hela tiden skall
bli otillfredställda.

- Vi är skapade...

Titta
bara där i den meningen finns det
befrielse, eller så är du så fåvitsk
att du inte kan se det!

- ...för att vara älskade.

Är det så?
Ja, av Skaparen i första hand,
av andra människor i andra hand.
Gör du det sista tvärt om blir du
besviken.

- Vi är skapade för att älska...

Gud, därför att han älskade oss först,
våra bröder och systrar sedan.
Helt oförblommerat!

När Gud är på tronen i allt
kan även dina fiender få sig
en släng av kärlekssleven.

Det fungerar när dom två första
punkterna i denna dikt blir
tillfredställda.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 624 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-06 19:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns inget som är så säkert som att plombera en inbeceill tanke som växlar så hårt som du skriver inte bra alls skriv om lyckan istället att vara älskad och förstådd av en människa som vet att vara en klarhetens vän
2012-08-05

  Björn Donobauer
detta är värt ett starkt gillande. av miljoner skäl... frimodigheten att stå det inte minst!
Tack kompis..
2012-04-04

  Sofhia Wirström
så sant..vi är skapade för att älska, om dessa två punkter ej fungerar som du tar upp...ja då känner man sig tom.
2011-05-10

    ej medlem längre
Den här dikten är så sann!

"När Gud är på tronen i allt
kan även dina fiender få sig
en släng av kärlekssleven.

Det fungerar när dom två första
punkterna i denna dikt blir
tillfredställda."

Bokmärker!
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar