Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett hjärta i hand

Hela min ungdom har jag sjungit kärlekens lov

upprepat korintherbrevets visdom ord för ord

Andaktsfullt fyllts av tro och hopp

Trott mig vänta tålmodigt på det största.

 

Halva min ungdom har jag innerligt bett om gåvan

Jag läste en gång berättelser om den stora kärleken

Som i drömmande sinne besannades

Trott mig vänta ivrigt på min frände.

 

Hela min barndom nästintill har jag önskat

Önskat mig bort från trasiga familjer och hårda ord

Trängtat efter tryggheten i en stark famn

Trott mig vara oskadd för all tid.

 

Halva min barndom har jag kämpat att andas

Den fria luften och känt den lyfta mina vingar

Till Någon som ser mig för den jag är

Trott att jag någon dag slipper undan.

 

Hela mitt liv har jag ägnat åt högt uppsatta mål

Funderat över alltets meningsfullhet och funnit

I arbetets svett och tillfredsställelse

Trott mig ha Guds hand i min.

 

Ingen gång i mitt liv har jag trott att slumpen

Skulle ge svar på mina naivt kärleksfulla böner

Tvekan vaknar inombords som svar

Tror jag mig hålla Någons hjärta i min hand?




Fri vers av the call
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-06 22:29



Bookmark and Share


  wildah
Underbart skrivet, så precist!
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

the call