Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnaden hade stannat

Det hon såg spelades upp. Scenen. Molnen som lade sig tillrätta över tiljorna. Som en muskel. Hon tänkte på hjärtat. Hjärtat är en muskel. Ögonen är en spegel, blank. Blänkte hennes bild. Muskeln kring blodet.

Nu såg hon teaterstycket. Handlingen. Hela morgonen spelades det. Om och om, som livet. Garderoben, den stora, pappas mörkaste. Malkulor. Där var vinterrockarna av ull, fuktiga av regn, de tunga badrockarna. Den mörkt blodröda,stela. Saltlukten, lite som fisk. Mörkret, man kunde röra vid det med fingrarna.

Nu vågade hon längre in. Öppnade ljuset, det gröna, hon visste nu. Där. Var dammen. Den blev till framför hennes ögon. Rund, djup och hemlig. Hennes. Ensamhetsvärld. Tystnaden låg skriven över den. Inte en ängel, ingen fågel. Tystnaden hade stannat.

Det var där drömmen. Nu följde något annat. Som var obekant, dit hon alltid längtade. Det var så det var, allt var längtan. Längtan är det enda som driver oss. Människors blod och muskler.




Prosa (Novell) av Ingela Svenson VIP
Läst 928 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-05-07 00:02



Bookmark and Share


  anathema VIP
Mystisk och fantasieggande novell med ett effektfullt språk. Starka bilder som målas upp.
2013-10-29

  Bibbi VIP
Skriver under på Julio
2011-07-19

  Gawain VIP
Fantastiskt spännande såväl till form som stil och inte minst innehåll. Gillar stämningen, bilderna, känslan. Det här var bra!
2011-05-07

  Catharina Edin VIP
av någon anledning är det beskrivningen av rockarna, som biter sig fast - kanske är just rockarna det centrala i texten?
2011-05-07

  Tillbringaren
Vilken superb novell! Imponerad.
2011-05-07

    ej medlem längre
Du binder ihop din fina berättelse med blod och muskler så jag nästan ryser, så bra är det!
2011-05-07

  Julio VIP
Tycker mycket om texten, och bilden gör det hela ännu mer komplett..kanon
2011-05-07

  Elaine.S VIP
Du har ett spännande sätt att skriva, en puls i dina ord. Bildrikt och med en historia som går att känna. Jag kommer att tänka på ordet överlevnad när jag läser, att det går att överleva. Dina ord är som ett manus och det man tänker när man läser blir till skådespelet, det som inte går att fly ifrån...det som orden berättar.
2011-05-07

  Nanna X
lite som Narnia. och lite värre. spännande.
2011-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP