Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN BARMHÄRTIGE VÄSTERLÄNNINGEN

Visst är det hemskt
för dem som har det sämst,
men för oss som har det bäst
är det säkert bäst
att få det bättre ändå.

Och för övrigt: det kan ju de
som har det sämst inte ändra på.

Visst vore det allra bäst,
om alla hade det lika bra -
och så kanske det också blir en dag,
när vi som har det bäst
fått det ännu lite bättre,
så att vi verkligen kan hjälpa dem,
som har det sämst.

För ändå har de det ju inte lika dåligt,
som vi lätt skulle kunna få det,
om vi inte fick det bättre.

Så det bästa är nog ändå för de flesta,
att vi inte äventyrar vår ställning
utan ser tiden an och hjälper dem,
som har det dåligt
att vänta tåligt...

OCH NU SKA VI DRICKA KAFFE!




Fri vers (Fri form) av Jonas Hellström
Läst 709 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-09 18:08



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Du får mig att tänka på Tage Danielsson. Å det är ett bra betyg. ;)
2012-12-19

  Minkki VIP
Jag har läst den förut, ploppade in på den igen. En text som verkligen håller! Tack för den!
2011-07-29

  Mats Henricson
Kunde ha sagts av vilken av våra etablerade politiker som helst (om de bara hade haft lite stake i sig !), men de vågar (eller vill) INTE det ! SUVERÄNT ! Bokmärker igen !
2011-05-16

  ~Hope~
Hahaha... visst är det bäst!! Jag bara älskar ironin här, helt underbart rått med en vanföreställd barmhärtighet som krydda! Samtidigt är den så sann, tyvärr, men men... =)
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström