Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bigarråträdet

Jag låter de små
få allt de vill

låter dem sluka sötman
ur blyga blomskålar

låter dem ta och ta
av skönheten

låter dem glömma tiden
djupt därnere
i det oskuldsvitas
ljuva mörker

låter dem bära bördorna
av kärlek på ryggen

i kvällsflykten
bort från mitt träd
och till hålorna
där natten väntar

Och trädet står där
plundrat och erövrat
och ler mot mig
när solen glanar

och det hemliga
surrar ännu
nära
mitt öra




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-09 20:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj, det här var ju alldeles underbart. Vilken liten skatt jag fann :))
2011-05-11

  ULJO
Berörande och vackert om ett Bigarråträd
2011-05-10

  Linda CH VIP
Himmelskt fångat och skaldat!
2011-05-09

    ej medlem längre
"och det hemliga
surrar ännu
nära
mitt öra"

Vacker avslutning som tilltalar mig!
2011-05-09

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vacker bild.
2011-05-09

    ADI Nehlin
fin, fin..hade ett Bigarråträd utanför mitt fönster när jag var barn..trevligt minne, tack för att du återupplivade det
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP