Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfallets stopp

Kaffet nu runnit ner, väntar svart i kannan.
Knäppande då knappen lyser röd.

Solens starka strålar nu vandra himlen upp,
fönstret öppet då brisen suckar in.
Fjolårets sommar påminner då värmen ligger
tungt.

Endast slöjmoln sakta vandra längs himlens
stilla valv utan stress.
Ute svettas kroppar då sommarhettan når lugnets
vrå.

Socker, kaffe, the finns över allt.
Tillgänglighetens enorma sortiment.
Tankar går mot forna tider, hårda bud utan tanke.
Byta bort kaffe, då socker, mjöl behövs. Små lappar
lämnas. Hungern stor, längtan enorm.
Andra världskriget påminner då lyxen växer idag.

Byta ut kaffe, köpa te, lägga ciggen för gott!
Leva under sunda grepp utan krav. Hosta, ont i lungorna,
kampen nu igång.
Svårt då vanor vänds, svårt lämna ciggens näste.
Städa ut alla negativa tankar,
inga nya paket köpta, bara nya vanor jag skapar.

Tankar kring livets möjlighet, tankar kring sparandet
av de pengar ciggen kostar.
Ett paket kosta 40 kronor om dagen. Gift, skada lungor, mage
kropp utan hopp.
Dyra cigg då det kostar över 50 kr.
Gud pengar ryker bort.

Resa, shoppa, äta gott då pengar sparas utan stopp.
Gardiner jag vill köpa, duschdrapperi med roliga motiv.
Strosa utan krav, observera friden når hjärtats rot.




Fri vers av Filosofen2
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-10 10:56



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bra text.
Bort med cigaretterna. Lev i stället!
2011-05-10

  aol
en sann bister skrift
2011-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2