Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"En pärla som du"



Så vackert du
skriftar om kärlek
och åtråns häftiga sug
jag skulle så lätt
kunnat falla
om jag inte vetat
att allt är ljug

med ord kan du
kvinnor förföra
din penna den dansar
så lätt
du trollar fram dikter
så heta
en Don Juan rätt och slätt

du får var och en
att känna
sig utvald och speciell
och några av dem
har du träffat
för förlustelser
kväll efter kväll

men akta dig
herr Casanova
du kan faktiskt tappa
din mask
man leker inte
med känslor
eller samlar kvinnor
i söt liten ask

att varna alla
de andra
det har jag ingenting för
de skulle nog
aldrig tro att
en pärla som du förför

blott för att
det handlar om lustar
för stunden och
inget mer
men jag hoppas
den dagen kommer
när de andra rakt genom
dig ser












Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 750 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-05-10 17:51



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
Helt fantastiskt fin och sann dikt med rim som porlar fram i min mun då jag läser...toppen
2011-05-14

  ULJO
Mycket fint och finurligt skriftat om falska människor som finns överallt.
2011-05-12

  stefan.g
Riktigt ärlig, uppriktig och fantastiskt bra skriven! Tack för läsningen...Mvh Stefan
2011-05-11

  M M Mannheim VIP
Häftig dikt. Ja alla män vill kanske vara Casanova men få är det. Traditionell bild av Casanova är en snutfager och sliskig typ. Nej vi vill nog vara normala som uppskattar kvinnan på ett ömsesidigt sätt. Kram
2011-05-11

  Bodil Sandberg VIP
ojojoj han har verkligen lagt hela sveaharemet under sej denna pärla
sån tur att du kära vän är så klok som allti så att du inte går på valserna han drar****

totally wonderfully med superba rim och med ett flyt inte av denna värld och bitska goa formuleringar som vet vad ska snäppa till!!applause så himla snyggt!!marveles!!
2011-05-10

  Nina Nightwish
Wow! Power i denna text. Gillar mycket:)
2011-05-10

  Yrre VIP
Mycket bra rimmat!!
2011-05-10

    ej medlem längre
Tur att man inte är en helblods Don Juan..
Ord och inga visor...bra !
2011-05-10

    ADI Nehlin
mycket väl skriftat..dom finns överallt..
2011-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen