Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåvan till min dotter

Lägger näsan mot armen, känner kroppsdoften.
Tar håret mot näsan, känner schampodoften.
Luktar på fingrarna, känner tvåldoften.

Nyser, hostar lite grann. Tung känsla än i lungorna då jag går. Kämpar än med andningen efter rökstoppet. Vet det kommer bli bra bara tålamod ges.
Dofterna aktiveras snart. Helt plötsligt kommer sommarblom nå mina luktsinnen,
kanske exploderar min nya känsla inför friheten.

Tänk, nu slipper jag tänka på cigarettpaketet, tändare, hur många cigg det finns i paketen. Jag slipper jaga billiga ställen trots jag bara vill softa.

"Jag kan köpa nya kläder," sa jag med ett leende.
Tittade i garderoben, såg hur mycket snygga kläder där är, tänkte över hur de kan passa mig igen.

Pga all svullnad, ont, rökning etc har min vikt ökat.
Jag vet hur lätt jag kan åstadkomma viktnedgång positivt.

Promenera, byta ut maten, träna
dricka mycket vatten.
Öppna nya sinnen, tänka positivt.

Wow vilken pingla jag blir sen.

RÖKFRI
SOCKERFRI
BALANS
STYRKA
VÄRDEGRUND
ÖPPEN
STÖD

Sunda vanor, sunda tankar
sunt liv

Jag är värd ett liv med balans
utan sjukdomar och för tidig död!

Min dotter är så glad att ha sin mamma i livet
och veta att jag gör allt för henne. Rökningen fick henne att
gråta, skrika, stampa och säga:
"MAMMA JAG VILL INTE DU SKA DÖÖÖÖÖÖ!"

Jag vill tacka min älskade dotter för du är den du är.
Utan dina utbrott hade jag inte slutat...
Tack för jag får vara mamma till dig, tack för
du ser mig som den viktigaste i ditt liv.

Jag lovar att vara den mamma du vill ha,
lovar göra allt i min makt för att kunna finnas
vid din sida tills jag är gammal.
Jag lovar även att ta vara på min kropp och inte
tillåta inflammationerna ta över, så jag
behöver ligga mer på sjukhus.
Min älskade dotter, du har fått se din mamma
vara så sjuk att du inte behöver det mer.

Mamma älskar dig
mamma vet att du älskar mig också.




Fri vers av Filosofen2
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-11 13:55



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Det är ju fantastiskt, att inte bara ge liv till sin dotter, utan även till sig själv. :)
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2