Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 50


Änglar I Otakt



En har redan släppt taget
om Ängladansen.
En andra lutar sig djupare och djupare
för att nästan försvinna
ur cirkeln.
Det spretar alldeles för mycket nu,
vingarna kan inte längre följa
rytmen.
Och snart är det kanske bara glittrande
Änglaminnen kvar.
På gott och ont.


När han ser hur tårarna faller ner
över hennes kinder,
sådär långsamt och trevande,
så drar han henne alltid tätt
intill sig.
Kysser försiktigt bort allt saltvatten
som klibbat ihop
och viskar försiktigt att han bär på den nu.
Smärtan.

Annie och Lukas ser på.
Annie med en känsla som gör henne skamsen
och Lukas med skuld i hjärtat.
För han vet att Dmitri har återtagit rollen
som drömprins hos änglarna.
Medan Lukas själv är på väg
att bara bli några enstaka dagboksinlägg.
Inget mer.





Fri vers av Andie
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-16 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andie
Andie