Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dunder och smäll

Det oskar

Det oskar

Dundra och smäller

Smatter av regn, mot fönstrets yta

Studsar och hoppar, mot markens mjuka väg

Gyttja och gojs, av lera och säd 

Brunt och tråkigt, så lerigt det blir

 

Oskar

Det oskar

Dundra och smäller

Tråkigt och gråt, med blinkade blixtrar

Ridån av dimma, regn det består

Inne, det immar

'

Blixtra

Det blixtra

Ljust och mörkt

Delar och skär, tänds och släcks

Skakar och darrar, ett klirrande ljud

 

Blixtra

Det blixtra

Jordens rötter, är det du ser

Oskar

Det oskar

Jordens hjärta, är det du hör

 

 




Fri vers (Fri form) av Black Bird
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-22 19:55



Bookmark and Share


    Vico
jäklar vad bra! avslutet gör hela grejen, gillade det.
2011-06-11

  A-asuka
ohh jätte bra skrivet!!!! jätte bra bildspråk!! kan se det framför mig!! gillar det.
2011-05-26

  Julio VIP
Håller med nedanstående:)..mycket bra
2011-05-24

  Katarina O´Nils Franke
Jättebra! Skulle passa utmärkt uppläst på scen!
Jag gillar hur du nästan provocerar läsaren med att stava "åska" som namnet Oskar - det är jättebra! Man tvekar, anar och upptäcker: just så ska det vara här.
Jättebra! (för att skapa lite cirkelkomposition i kommentaren och sluta precis som jag började)
2011-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Black Bird
Black Bird