Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De intagnas antologi

Jag såg aldrig någon komma, ändå blev det trångt och stökigt.
Vattnet från den gröna plastkannan lockade och luckrade upp minnena som legat gömda, åtskilda en tid.
Viktiga bitar föll samman.
Nya sammanhang.

Jag somnade på bänken i korridoren medans de intagna skrek sina obegripligheter. Märkligt nog kändes det lugnande och bekant. Som en moders kärleksfulla vaggvisa, som den tunga varma luften i sliperiet när pappa arbetade, som väntetid i väntan på ingenting, på att något ska ta slut där något annat tar vid. Barndomen? Livet? Livslusten?
Vad får jag i utbyte?

Med spindelklädda fingrar sträcker sig barrskogen efter mig.
Jag har gått i cirklar, via en rak linje (jordens rund).
Indianerna tror inte på framgång, de tror att allt slutar på samma sätt som det börjar och det är förbannat svårt att argumentera emot.

Den glädjelösa färden uppför trappan.
Kraften som sinar med varje steg.
Omständiga märkvärdiga omvägar mot nollpunkten.




Fri vers av Joel Munther
Läst 547 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-17 10:46



Bookmark and Share


    Kim Eva Pettersson
Jag gillade den här texten vrålmycket. Som helhet är den full av skeenden vill jag skriva. Samtidigt som texten är så livfull så är den så befäst med intighet. Första stycket gillar jag som inledning, hur den framkallar tankar på lera, hur den först är torr och stelnad - inte brunnen. Och hur du sedan med orden får leran att bli formbar, fast på obestämt vis, hajar du?

Jag vill "peta" lite i texten. Först vill jag att du ändrar inledningsmeningen till; " Jag såg aldrig någon komma, men ändå blev det trångt och stökigt." Ter sig bättre, din text är så bra så jag tycker du ska ändra det. Du har tappat om bokstäver i "somnade". Sedan har du din parentes. Där bör vara mellanslag innan parentesen kommer.

Detta är min omedelbara respons. För att jag gillar den här texten. Ändra kategori till " prosa" eller liknande istället för fri vers.
Återkommer.
2011-05-17

  queenia
Gillar andra strofen!
Den är starkt igenkännande!
Tack för en stark läsupplevelse!! Q.
2011-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Joel Munther
Joel Munther