Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.samuelrajeus.serp.nu / www.serp.nu


Save the Children!

THE FROZEN HEARTS …

Children were playing

Barefoot and naked

Their beautiful, little feet on hot, burning rocks and ground had blistered

Their faces were pale

Because of lack of food

But their expressions were still shiny and clear.

They watched them, untouched and told us:

“We have to leave here as soon as possible

We feel discusting when we see a beggar child.”

The frozen hearts …




Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-17 17:37



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Ja! det är viktigt att vi inte glömmer!
2011-08-04

  walborg
This is a very good text to the extremely touching picture of the children clinging to each other.
2011-08-04

  Samuel E. Rajeus VIP
Bästa Tea Alex!
Visst är det så som du beskriver!
Jag är oerhörd tacksam för det som jag har, men denna känsla som du beskriver i din respons gör sig ibland närvarande. Visst är det så.
Allt gott,
Samuel
2011-07-31

    Tea Alex VIP
Jag tror det är frustrationen över att stå handfallen och inte veta vad man ska göra som gör att människor känner sig äcklade. Själv kan jag känna mig äcklad över mina egna habegär när jag ser människor tigga här i centrala Uppsala. Jag fantiserar ibland om att få hög inkomst så att jag ska kunna köpa fina möbler, tex. Och så samma dag jag har suttit och tänkt att jag vill ha fina möbler så ser jag människor stå på knä med skyltar där det står "HUNRIG". Människor som inte har råd att äta. Genast fylls jag av avsmak inför mig själv som tidigare samma dag inte kunnat uppskatta det faktum att jag alltid äter mig mätt. Sen brukar jag köpa en banan eller en smörgås åt personen som står på knä med "HUNRIG"-lappen och tänka att jag allt har det bra ändå. Att man, när man är en av de som har mindre pengar i Sverige fortfarande är rik jämfört med många i andra länder.
2011-07-31

  Samuel E. Rajeus VIP
Dear Anna*
You wrote a so beautiful feedback.
Your words touched my heart.
Of course you have a point there.
“May be they do get touched in their hearts…”
I hope so.
Many Thants,
Sam
2011-06-07

  Anna*
How can anyone feel discusted when they see a beggar child? Maybe they do get touched in their hearts but react by running away and closing their eyes since they cannot fathom the misery. It is sad. I have a really hard time seeing it since I would like to adopt them all and give them all they need, every single one.
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP