Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i elementhusen i hageby fanns trerummare. Ett sovrum, ett vardagsrum och en barnkammare. Vi hade tur och fick renoverat med nya tapeter 1977.


tapet


rosa medaljonger
mot mörkrött
som i en fin salong

det kalla ljuset
istället för mjukt softat

jag gick vilse bland mönstret
blev yr
tvingades peta på listen
på kanten
så jag fick

en blickpunkt
en vit
fnasig

som omöjligt kunde döljas

som tapetblomman
som blev tapetmonstret

så prålig med mina petmärken
som pärlor för svin

som var vi
maskrosbarn




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 715 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-17 20:14



Bookmark and Share


  pjmusiker
Den känns. Fantastiskt skrivet
2011-05-18

  ulf olsson
knivskarpa bilder. språk som darrar.
2011-05-17

  Nina Nightwish
En text att drunkna i. En text som ger mig mycket minnen. Bra
2011-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl