Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är ännu en uppgift från skolan - Vi skulle göra ett brev. Basserat på texten till filmen "Flickan från ovan" / "The lovely bones" Susie's brev till hennes bortkommna förkrossade far som i slutet kommer på sig själv med att fråga "Vem är du?" Då


Susie's brev

Far, jag ser hur du mår.

Jag ser vad du försöker göra med Våra minnen!

Jag tittade på då du gjorde sönder flaskbåtarna. De som jag hållit i åt dig.
Jag såg att du såg mig i dem, min reflektion i skärvorna på golvet. Mitt ansikte, mitt skratt.
Du brann, för mitt brinnande intresse, att få hjälpa dig med båtarna.
De var våran lilla glädje.

Men senare blev mina hjälpande händer ett staffli, stelt och kantigt i mitt ställe.

Far...
...tårarna som rinner -är och kommer aldrig, att ta våra minnen. De kommer inte följa med strömmen genom tårkanalerna och ut ur ditt kranium.
De kommer inte rinna ner för din kind eller tappas ut i luften runt om kring. Minnena kommer inte sippra, för att glömmas bort och sedan ligga kvar i luften, utan du kommer minnas mig.

Jag vill att du minns mig.

Det du ser, är min bror som tittar tillbaka på dig ur hans perspektiv och närvaro. Det är inte jag, det finns ingen Susie i honom, bara hans minnen involverande mig och även några relaterade gener.
Vi har samma föräldrar, du var våran far. Men vi har olika uppsättningar med DNA från dig och mor. Men vi rör om smeten vi får, på olika vis.

En kaka är aldrig lik kakan bredvid. Du ser min bror. Fortsätt se hans kaka, resultatet av hans smet.

Du måste förstå att det du ser i min bror, är inte jag, jag finns inte kvar.
Han växer till sin egen version.
Och jag vill att du samlar dig. Och ser hur han utvecklas. Annars kommer du missa det.
Jag vill inte att du förlorar honom också, för han finns där, framför näsan på dig.
-Jag finns i ditt hjärta.

I era hjärtan.


Jag saknar er / Susie




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Novalill
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-17 22:43



Bookmark and Share


  Pot Pourri
.. och även efter en andra läsning så trillar här tårar *s* Urk och slänger dom i en burk för bättre tillfällen :) Nu kommer en stor applåd för denna. Jag skulle blivit både stolt och glad om jag var den pappan. Liksom du ska vara det över din text som för mig är ett vackert brev, som det skulle vara! Tack för visning :)
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Novalill
Novalill