Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vill du skriva till mig?


Brev till en främling


jag vill känna
papperets vikta kanter
efter
att ha öppnat kuvertet

adresserat till mig

se de utsuddade orden på sidan
där handen legat
medan orden skapat poesi

känna doften av fantasin
från någon annan

på riktigt

skriva

med en penna
mot ett papper

och svara

i poetiska och romantiserade meningar
om livet
smärtan och sorgen

kärleken

binda ett band
mellan verklighet och fantasi

till en främling


en vän




Fri vers av annso.fie
Läst 693 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-05-18 12:09



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Så underbar text..och härligt när man skrev brev till varann och inte bara sms
2011-07-26

  Aisha VIP
...åh...

att känna doften av någon annans fantasi..
det är fint...
och också jag skulle gärna få ett sådant brev!

vackert skrivet...med doft !
2011-06-08

    ej medlem längre
Fantastisk.
2011-05-20

  filosofian
Jag med. Jättevackert. beskrivet.
2011-05-20

  Osvalds_Dotter VIP
Igår fick jag ett brev från en främling. . .
ett brev med flera ark av ord.
Snigelposten som hon så beskrev,
att sända ett ÄKTA brev.
Underbara lycka att öppna
ett kuvert med vackra ord...
istället för bara räkningar.

Skriver gärna brev - det är så
roligt att själv få dem =)

Din text lockar nog flera att skriva
på arket....

Tack!
2011-05-20

  hallucinatingarkansas
Yes! Förr i tiden kunde folk skriva brev.. sen kom internet (*låter som en gammal surgubbe*)
2011-05-20

    ej medlem längre
Vad fin! Blir glad av att läsa din text. Gillar särskilt raderna: "känna doften av fantasin /från någon annan /på riktigt"
2011-05-20

  Pimsan Ivarsson
melodiöst.
du är välkommen any day att
skriva ett brev till mig.
(jag är ju en främling)
Jag skulle läsa brevet
iver och nyfikenhet
och sluka varje ord!!:)
2011-05-20

  Linda CH VIP
Jättefin! Bokmärkes av mig.
2011-05-20

  Micael Axelsson
Steget ut från etern, och kunna känna känslan av det styva pappret, något dyrare än kollegieblocket, för att där finna rad, efter rad, från någon, som faktiskt finns... ja, känslan av ett brev, kanske milt parfymerat, och något personligt tryckt kladd någonstans, det är en känsla svår värdera, då den ter sig ovärderlig.

Så väldigt vackert, både som tanke och hur du skrivet det med dina ord.
2011-05-18

  Ninananonia VIP
Så vackra tankar :)
2011-05-18

    ej medlem längre
"Ett brev på posten är värt tio i mailen." Gammalt kaybeden ordspråk.
2011-05-18

  Lilla My* VIP
Vackra ord om längtan här och vem längtar inte efter riktiga ord på riktigt papper och brev i lådan...som "förr i tiden"...var det bättre förr eller...ja, dina ord för längtan efter...

"jag vill känna
papperets vikta kanter
efter
att ha öppnat kuvertet

adresserat till mig

se de utsuddade orden på sidan
där handen legat
medan orden skapat poesi"
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

annso.fie
annso.fie