Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen från barndomens svåra år...

Flickan tunn och ledsen söker
hjälp från vuxna omkring.
Ingen ser, ingen hör men alla
finns omkring ändå.

Flickan ensam mot denna värld
utan hopp, utan tro.
Barnhemmet hennes hem var
ett tag byggde liv ur statens pung.

Ett rum hon delade med sina syskon,
lillasyster på två, storebror på åtta.
Nu de var tillsammans efter separationen
då deras mamma och pappa svek.
Utan vetskap de snart sprids för vinden,
utan vetskap de snart möter hårt, kargt hat.
Bara en siffra i ett detta samhälle, utan krav,
utan mål.


Hungriga dagar nu förbi, då havregrynsgröt
tvingas ätas upp. Om det ratas inget annat
serveras. Barnhemsbarn, fosterbarn kunde man
bara hata.
Pengar betalades ut, fint kunde familjen leva.
Barnen som inte kom från bra familjer
gömdes undan hela tiden.

Ingen brydde sig om dessa liven, bara pengar
pungades ut.

Många år senare är den lilla taniga tjej vuxen, minnen
hon nu bär med sig utan slut.
Aldrig någon fattar hur livet varit, aldrig
någon vågat tro.
Sorgen av den stulna barn-ungdomen dröjer sig
kvar.
Dyningarna av detta krig öppnar
dörren om igen.

Hur kan någon få stå ut med terror dygnets alla
timmar?
Varför anses vissa barn viktigare än andra?

Äntligen kan denna flicka andas ut, äntligen
finns rättvisa.
Trodde aldrig barnombudsmannen skulle se dessa barn.

Lyckotårar dalar sakta ner för kinden,
kanske äntligen kan minnen blekna bort
då samhället accepterar vår existens.




Fri vers av Filosofen2
Läst 433 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-19 16:16



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser och begrundar
2011-12-08

    ej medlem längre
En stark och berörande text som angår oss alla, medmänniskor som vi är.
2011-08-25

  Sofhia Wirström
tack för att du delar med dig om hur du haft det i ditt liv. Det berör, det är starkt. Denna text behövs i samhället. Många barn har och har haft det som dig genom åren. Sådan här text borde alla ta del utav, gammal som ung....vi ska ta hand om våra barn. tack än en gång för en väldigt bra text.
2011-06-04

  Tobisgrissla
oj, den träffade rätt i hjärtat.
2011-05-26

  La Magnólia VIP
En starkt berörande text! Tragiska minnen från den mest sårbara tiden i livet .. att trots det resa sig, det är starkt! .. även om minnen aldrig helt suddas ut ...
2011-05-19

    AA VIP
Mycket stark och berörande text. Du skriver om utsatthet på ett bra sätt. Hoppas samhället kan lära sig om sina övergrepp.
2011-05-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Oj. Vilken djupt berörande text.
Visst är jag ledsen att någon har behövt ha det så tungt som du beskriver, samtidigt som jag givetvis gläds åt förmågan att komma tillbaka.
Jag hoppas verkligen att denna typen av omänsklig tillvaro kommer att försvinna.
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2