Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orosmoln

Tom känsla trycker i mitt bröst.
Ont, ont, ont.
Varför behöver jag stå ut med
denna svåra känsla?

Vissa dagar önskar jag att jag vore död,
så jag slapp denna svåra kamp varje dag.
Varför måste jag leva?

Då jag var liten ville ingen ha mig,
då jag växte upp fick jag vara glad att
någon sa hej.

Allt prat om fosterbarn
har åter igen öppnat såret
som jag lappat ihop så gott
jag kunnat med tejp och lite
lim.

Var jag än vänder mig, känns det som
min historia bankats in i min panna.
Känns som alla kan se, för vissa har
en förmåga att trampa på mig
så jag faller om och om igen.

Dolken roterar i hjärtats djupa rum
handen tillhör plågoandar från förr.
Tomhetens vän hälsar på allt för ofta.
Rädslan för kärlek väver in ensamheten
då misstanke växer sig stark.

Aldrig våga lita på någon, aldrig kan
jag ta någons ord till hjärtat.
Vet aldrig när dolken kommer istället.

Ler, pratar glada saker, skymmer molnen
ett tag.
Vad gör jag då allt rasar igen.

Magen värker, kan inte äta, orkar inte
laga mat. Tom mage, skrikande mage.
Vet jag har ätstörningar, vet jag
behöver kontrollera det.
Tappar kontrollen då stress kommer.
KAN INTE ÄTA!

Ler jag kan jag lura mig själv.
Ett glas vatten räcker för stunden.
Varför just nu?




Fri vers av Filosofen2
Läst 381 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-19 22:07



Bookmark and Share


  Anna*
Det är en lång process och den tar både tid och energi vid bearbetning för att kunna förändras. Idag känner jag inte på det sättet längre. Men jag har varit där och du beskriver det mycket väl! Sparar
2011-05-20

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Här behövs en lagom dos självförtroende.
Inte för mycket, så att patienten blir stöddig och högröstad,
men tillräckligt för att känna egenvärde;
tillräckligt för att kunna se att de som trampar
bara är svaga och rädda för att bli trampade på.

Men vi vet ju att ingen behöver trampa ned någon annan.
Eller hur!

Du är värd att älskas.
Precis som den du är.
Just så fantastisk, fantasirik och vacker.
2011-05-20

    AA VIP
Smärtsamt att läsa. Vad säger man, alla ord känns bara som floskler.
Du ger ordet utsatthet en innebörd. Det är bra att du har modet att beskriva. Bra text.
2011-05-19

    ej medlem längre
Utelämnande och smärtsamt att läsa, men otroligt bra fångat. Vad kan man säga? "Det går över" går inte, för det "går inte över," inte så som man brukar mena. Men jag har sett, ett flertall tillfällen, där en olidlig livssituation ändras, kanske bara genom ett möte. Det är svårt att tro, men så KAN det vara.

Mycket bra text i alla fall. Bokmärks
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2