Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsavgörande

Vårdcentralen gapade tom då jag kom.
Lappen med numret visade det strax var min
tur till anmälan.

En sköterska kallade in mig innan receptionen
tog emot.
Trött, reste jag mig upp, masade mig mot dörren.

En liten röd vätska hälldes i en spruta, nålen fästes
innan den stack in i min sätesmuskel, så vätskan
kunde sprutas in.

"Hoppas du inte behöver denna oftare än en gång i månaden."
"Jag började med B-12 tabletter då jag var 30."
"Oj, inte bra de väntat så länge."

Nästa månad ny injektion. Glad de ger mig den, vissa får den inte.
Trist då man behöver utveckla anemi, håravfall etc.
Vissa blundar, vissa ser inte sig själva.

Hade inte orkat stänga av.
Tröttheten hade gjort mig sjuk.
Musklernas, ledernas förmåga hade fallerat.
Håret hade fallit i stora hav.
Ingen glädje, bara oro.

Vädret underbart, värmen hettar naturen, gräset
grönt, med små solar över allt.
Idag vilar jag inne, inte bra med sol efter
injektionen.

Imorgon öppnar sig nya möjligheter åter.
Min vy ler.
Tror då jag besöker Selma Lagerlöf.
Vacker staty av hennes unga gestalt.
Stolt över detta.




Fri vers av Filosofen2
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-20 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2