Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängeln vid graven


Ängeln sitter, vid graven
med fällda vingar, offrade kläder
fingrar djupt ner i jord
oberörd av regndropparnas kylslagna smekning
när hon naket, varsamt, sedan lyfter
är det med själen tätt intill
tryckt mot sin bleka barm

Ängeln stiger, strålande ljus
med spridda vingar, offrade kläder
fingrar djupt ner i själen
oberörd av regndropparnas kylslagna smekning
när hon sakta, sneglar, ner mot jord
där sörjarna smärfyllt begråter
själens ihåliga hölje

Ängeln lyfter, i naket majestät
skakar sakta vingarna fria, från regnets väta
då hon bär själen till himlens sjungande höjder
och vänder ryggen
åt det inbillade tomrum, kroppen skapat




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 923 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2011-05-21 12:57



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Så oändligt vackert skrivet om stunden då själen lämnar sin tillfälliga boning för något större. Änglarna finns alltid hos oss även om vi kanske inte alltid är medvetna om det...
2016-02-11

    ej medlem längre
Starka kontraster himmel/jord i en mycket fin dikt som tål att läsas om många gånger.
2015-12-31

  Ninananonia VIP
Vacker poesi
2014-04-15

  sulimaa
Underbart vacker text som ger en trygghetskänsla till människosjälen...
2011-06-11

    ADI Nehlin
vacker text som berör
2011-05-29

  Blåbäret
vackert hur du går igenom rummen här
till att finna tröst med blicken fäst mot ett vidare perspektiv
2011-05-23

  Junitvillingen
Så vemodsvackert att jag inte finner de rätta orden...
2011-05-21

  sockerspöket
Jag finner mig själv otroligt berörd, med tårar i ögonen och starka känslor som överväldigar mig. Men inga ord.

Förlåt.
2011-05-21

  thyra
Underbart vackert. Den tanken är trösterik! Dikten förmedlar en ro som bjuder glädje! Fint!
2011-05-21

  ia VIP
Vackert
rofyllt
stillsamt
värme
sorgligt
närhet

jag kan hålla på i oändlighet
du skapar inte bara en stämning
du skapar något mer
bestående
som sätter sig
i själen.

Dina ord ger hela tiden
en känsla att vara delaktig
i något mer,
du har något
som bara finns där
i dina ord.

du Är en sann poet!
2011-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson