Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets val.

Vissa önskar sig barn, villa, vovve och bil,
andra önskar sig utbildning, jobb, bil och kärlek.
Vissa tar dagen som den kommer, de vet allt fixar sig.

Hur man än väljer blir livet som valen sattes,
hur man än tänker formas orden efter känslan,
hur man än grubblar kommer svaren tillbaka till
valens grund.

Vissa finner kärlek tidigt, skapar familj, stannar där,
andra störtar innan livet ens börjat, medan vissa
behöver börja om hela tiden.

Val andra satt då man inte kan säga något
formar identiteten totalt. Visar vuxenvärlden
barnet respekt, bygger upp det blir det en
självgående vuxen individ. Då ingen finns,
utsätts barnet för fara hela tiden, ifall ingen lyssnar,
trasas identiteten sönder.

Livets stora gåta växer ju äldre vi blir,
frågor kring val vi gjorde eller tvingades till
visar sig bli för eller nackdelar då
bitarna sätts i pusslet.

Oavsett hur livet blivit är vi värda en ny chans
varje dag, en ny förändring varje dag.
Hemskt ifall bara vissa fick chansen, medan andra
aldrig fick se solens underbara strålar.




Fri vers av Filosofen2
Läst 500 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-24 12:39



Bookmark and Share


    AA VIP
Mycket bra text. Livsval avgör. Är det inte ofta man ställs inför frågan tänk om jag gjort si eller så.....Bokmärker.
2011-05-24

  mickech
bra skrivet!!
2011-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2