Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte i kaos

Så skrev kaos sina stränga ord mellan bladen i den blå skrivboken.

Efter tiden letar vi. Bland gömslen strängare än vadmal. Efter mörka svar på samma mörka gåta. Som trådarna löper mellan näten.

Följer vägarna och hagarna, går mot uppbrotten mellan nu och då. Går kaos strax bakom mej, följer spåren i sanden, längs stigar kantade av otalade frågor och förnumstiga svar.

som om vi inte visste
vad som är avgrund

ändå ser vi det djupa
diket där sipprar dy

går vi rakt ut utan att
bry oss var fötterna

Så möts vi. I det djupaste diket, sorgfälligt, i skev vinkel möts våra ögon.

I fullmåneskugga. Där Kaos hakar fast ögon i varandra.

Vi ser missnöjet begravt under råheter. Våra ögons sammanflätade vantro. Ändå möts vi utan skydd, utan distans. Bipolära magneter. Icke närvaro.

Av solkig tristess skall vi förtära varandras lågor. Till sista blodsstrimman, tills hjärtat tömts. Är detta icke kärlek. Nej. Våra svar uteblir då vi inget vet.

Vi ser den tomma ekan flyta, strömma sakta med det djupa gröna vattnet.

Om kärlek.

Vi talar. Vi tystnar.





Fri vers (Prosapoesi) av Ingela Svenson VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-05-25 00:14



Bookmark and Share


  tom boreland
tänker på ungdomssynder
snyggt skriftat
2011-05-26

    ej medlem längre
Jag börjar med rubriken: att ha halkat av/ner, väcker nyfikenhet!
Kaos: oordning och röra. Du är inte konsekvent med begynnelsebokstaven där och det förvirrar.
Strofen som börjar : "Följer vägarna och hagarna" är fullkomlig i sin helhet! Du får in sökandet, förföljelsen och frågorna i en och samma strof!Strålande!
Och i skev vinkel möts vi, bipolära magneter...helt underbart!
Jag ska inte analysera denna. Jag vill behålla spänningen och skönheten som den är!
Bokmärke blir det här!
2011-05-26

  walborg
Stillhet och kontakt med det mörka
2011-05-26

  Catharina Edin VIP
Otroligt vackert. Gillar blandningen av stilar.
2011-05-25

  Anya VIP
En mustig text som väcker många tankar. gillar särskilt:
Efter tiden letar vi. Bland gömslen strängare än vadmal. Efter mörka svar på samma mörka gåta. Som trådarna löper mellan näten.

Sökaren i oss vilar aldrig liksom.
2011-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP