Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om livets vilkor

En plats långt här ifrån sitter en man just nu
på en stol under skuggan med sin vattenpipa.
Undrar vad han drömmer om.

Här hemma skymtar vi sommaren, snart vi njuter
av sol, hav, strand under några få veckor.

Mitt under brinnande krig, formas en kvinnas syn.
Hon samlar ihop de sina, planerar flykt utan någon tanke
på hotet smyger hon bort för att börja på nytt
i ett helt nytt land.

Mitt ibland oss lever kvinnor och barn utan trygghet,
de flyr från kommun till kommun, söker skydd hos våra jourer.
Om en socionom anser hennes liv är värt något, ger
hon kvinnan en fristad.
Om ett fall går till domstolen kanske förövaren få sitt straff,
annars går han fri.

En dröm jag har är att alla barn kan få ett liv i trygghet,
varje kvinna få leva ifred utan hot och misshandel.
Varje man få utvecklas och uppskattas, utan att bli kränkt,
fylld av hat från de som föraktar manliga könet.

Alla har ett värde oavsett om de är homosexuella, bi eller
hetro.
De som kommer hit behöver mötas med respekt, de besitter
komputens och förstånd.

Att låta hat, rädsla och dumhet styra våra tankar
bidrar inte till något gott.

Älska dig själv, om du gör det kan du älska andra.






Fri vers av Filosofen2
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-25 15:09



Bookmark and Share


    AA VIP
Mycket bra och reflekterande text om livets olika villkor.
2011-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2