Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där alla änglar bor




Med trött, glansig blick
tittar hon upp -
rösten är svag
när hon uttalar orden
"har du kommit?
jag har väntat så..."

men faktum är
att jag kom
redan för några
dagar sedan
men det minns hon inte
ja, det har på senare tid
blivit mycket
hon inte minns

"vad gör pappa därhemma?"
frågar hon
vad svarar jag på det -
han har ju varit död
i ett par år
men i hennes värld
sitter han nog på
den höga stolen i köket
rökandes sin favoritpipa
eller så snickrar han
i källaren

hon kramar min hand
och återigen får jag frågan
"har du kommit?"
förut läste hon på
mina läppar
eller i blocket
jag använde
som kommunikationsmedel
men nu uppfattar hon
inte mycket
av det

trots att hon inget hör
vill hon att jag
ska sjunga för henne
det blir glada sommarsånger
varvade med "Blott en dag"
och "Var jag går i skogar
berg och dalar"

emellanåt slumrar hon
men jag fortsätter
att sjunga

och med tårar inom
undrar jag
hur länge jag
får behålla min lilla mamma

på ett vis har jag
redan förlorat henne -
det gjorde jag redan
för några år sedan
när den svåra sjukdomen
slog till

infektioner och andra
hälsoproblem
har drabbat henne
otaliga gånger
sedan dess

hon är fjättrad
vid sjukhussängen
sakta, sakta tynar hon bort
och stilla undrar jag
vad som är bäst för henne -
att stanna
eller likt en fågel
få flyga iväg

när jag sitter där
och håller hennes hand
i just den stunden
har jag ingen aning om
att det ska dröja
ytterligare tre år

innan hon får

flytta dit där alla

änglar bor



*saknar dig älskade lilla mamma*












Fri vers av Junitvillingen
Läst 312 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-05-26 14:39



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Rörd till tårar här. Så fint du hyllar din mamma.Och så fint o varsamt du berör den sorg som livet ger ibland. Kram
2011-05-27

  Osvalds_Dotter VIP
Denna text var stark, den berör på det allra djupaste.
Kärleksfulla rader från dotter till mor,
från dotter om mor.

Jag tappar mina ord här....

... Texten andas Kärlek.
2011-05-27

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Uj, vad den berör.
Morfar tynade bort på långvården under 7 år.
2011-05-26

    Johnjohn
underbar.... du kan du!
2011-05-26

  Anya VIP
Fin text om kärleken till en mamma.
2011-05-26

  Micael Axelsson
Den långsamma processen kan vara nog så svår. Bandet mellan mor och dotter, så mycket som ankrar dem samman. Det gör så ont att ta del, samtidigt som det värmer - då det ryms så mycket kärlek här.
2011-05-26

  walborg
Innerligt ömsint sammanfattning av åratal av en process mellan en mor och hennes älskade dotter.
2011-05-26

  Järnkatten
Åh, så fint skrivet om den svåraste av processer....
2011-05-26

    ej medlem längre
Varmt !
2011-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen