Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömmar med tvära kast


Om drömmars vansinne


förbannade drömmars hage inhägnad med
rostig taggtråd, full blott av solsvedda gräs

inte en blomma, inte en tilltalande ört


Kastar mig raklång i stoftet för att begråta
mitt ve, för att vråla uppgivet rakt ner där
hettan förvandlat all näring till gift och damm

och svedan av en nässla kysser
kallsvettig panna
lycklig reser jag mig upp att kyssa
den tillbaks men rycks istället ur min
dröm för att på andra sidan taggtråden
plötsligt ligga

själalyckligt frossande i överflöd av
friska hallon simmande i en göl av ren
grädde, lite honung och några blåbär

och se där,
ett smultron stort som ett äpple





Fri vers av Gawain VIP
Läst 823 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-27 14:54



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
ooo drömmar om sötaste lycko-bär!
2011-05-27

  Baystream
Grymt bra. Applåd.
2011-05-27

  SpamPippiL VIP
Älskar slutklämmen som inger ett stort hopp och mycket glädje.
2011-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP