Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag går med dig, min vän

 

Medan maskrosorna kämpar upp

ur marken

ser jag min vän komma

och jag hör trädens knoppar spela

 

Jag bär min kropp barfota

mot det mjuka gräset

Min vän kommer nära

ett litet darrande löv landar i mitt inre

 

Stilla låter jag vårvinden smeka

min kind

vännen stannar och ler

medan molnen tussar ihop sig

 

Hela min kropp fylls av ljus

ekens spänstiga bark tar tag i min rygg

och jag hör min väns lugna andetag

som jag vill ta i mina händer

 

 

tar steget från ekens  trygga kropp

och känner friheten

jag kommer sakta intill min vän

tyst talar min blick

 

en myra kilar kittlande över min fot

och jag tänker stå här

bredvid min vän

för evigt och aldrig gå

 

när mörkret kommer råda om natten

kommer mina händer skydda

min vän som kommer

och jag talar genom mitt hjärta

 

Skogens träd och växter

kommer att vara en del

av min vän och mig

liksom havets salta vågor

 

Mina läppar formar den melodi

som jag alltid kommer att sjunga

för vännen som står mig nära

med toner mot himlen

 

Maskrosornas gula kronblad sprider sig

som solar av glädje

när de känner mitt budskap ljuda

tillit

 

Min vän är väntad

Och jag är här




Fri vers av Cris
Läst 726 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2011-05-29 12:14



Bookmark and Share


    ässet
Så vackra ord.
2015-03-31

  Fredrik P. VIP
Grattis til utvald text. Det är en underbar
vänskapsdikt som jag tar till mitt hjärta!
2015-03-30

  Maj-Lis VIP
Vackert skrivet
2011-09-13

  Junitvillingen
Ljuv poesi om någon som är väntad - och hett efterlängtad. Du väver vackra trådar om ett möte som jag hoppas inte ligger alltför långt borta. Vackert!
2011-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris