Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jorge Luis Borges myntade odet \"neverness\", som inspirerade mig.


Gåvor av ingen

Och jag är under natten
under hela universum
med våra samma frågor
är jag ensam och gemensam

Stjärnor faller regnet händer
oräkneliga stenar
myllrar mållöst ner på stranden
tusen kryp i myrstacken
alla ett enda skingrat liv
som julhandel staden ljusen

Om allt är slump och jag är
vi som finns i rymden
med en tacksamhet för ingen
gåvor funna i aldrighet
inför allt är då du ingen
men inför inget är du allt




Fri vers av albatross
Läst 620 gånger
Publicerad 2005-12-28 13:23



Bookmark and Share


  Mareld
De sista två stroferna läser jag om och om igen. De har en otrolig ödesmättad klang och känns som ett blivande "bevingat ord" som kommer citeras i almanackor framöver. Vackert. Jag kapar dig som skrivarvän om du inte misstycker? ; )

Lina
2006-08-11

    Andersx
du skriver skönt.
läckra fatalistiska meningar om alltet, evigheten och lite "never ending story" känsla.
2005-12-31
  > Nästa text
< Föregående

albatross
albatross