Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför

Står där

utanför

ser in

in i andra människors liv

utanför

blickande in

skådande märkliga företeelser

inte för mej

livet utanför innan för

där står jag och blickar in

livet som levs

eller inte

livet där männsikor färdas igenom

i skaffandetsägandetstvångsmässiga begär

där

där som vi skulle ha levt

innerligt

kärleksfullt

medkännande liv

där vi ömsint delar

den sista brödbiten

ser varandra

i kölden utanför

finns ingen

men där inne finns värmen

inte kvar

skapade illusioner om lyckliga liv

i kämpandets egotrippar

genom livet

skjuter trippar i kaskader av köpt lycka

står hellre utanför och fryser

med ett varmt hjärta

förevigt utanför

skådande in

i välvillighetens

olycksaliga köpkraft








Fri vers av Anira
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-31 20:17



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
din vandring är mycket vacker
du vandrar med
ser upplever
lyfter pärlor ur mörknade

... detta är en sammanfattning sedan jag läst.. dina "sista" strofer

tack
2011-06-01

  Mona Drugge
Fint och klokt skrivet. Gillar det du skriver att hellre stå utanför och fryser med ett varmt hjärta än deltar i en köpt lycka.
2011-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira