Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite vad jag sett på nyheterna.


Demokratin existerar inte överallt i världen!

Människor upprörs då deras ledare sviker.
Demonstrationer dödar makten lite i taget,
utan att låta rädslan segra.

Modiga män skriker sin åsikt, hamnar i fängelse
utan dom, utan tid, utan hopp.
Kampen växer, frihet öppnar människors
hjärtan, som makten river ut.

Kvinnors kamp växer var vi än finns,
kvinnors längtan dör inte bara för de har slöja.
Kvinnors självständighet behöver vi skrika för,
annars tar männen den lilla styrka vi får.

Då kriget rasar någonstans i världen, är det
flickor och mammor som först drabbas. Militärens
män får potenshöjande medel, maktens man
utan känslor befaller våldtäkt då kvinnor bär en
annan flagga.
Utan medmänsklighet avrättas män utan dom,
dem försvinner utan förklaring.
grävs upp då massgravar återfinns.

Här i Sverige vill en nyvald kristdemokrat ha
nollvision då det gäller abort.
Föd fram barnet-adoptera bort det om du inte vill ha barnet
inom Sveriges gränser!
Import- ett ord hon använde istället för adoption från
andra länder...

Upprörd då tanken ens får presenteras i massmedia.
Är det bättre två liv förstörs än man kan välja?
Inte alltid ett barn är önskat, då våldtäkt eller våld
existerat.
Unga flickor behöver då gå till hemliga gummor
i skogen, förstöra sig och riskera död.
Hur långt kan vansinniga makter gå?
Ja till livet förespråkar bara abortförbud, eftersom
de likställer ett foster i vecka åtta, som bara är en
blodklump, med ett fullgånget spädbarn.


Kamp mot orättvisor förs över allt, kamp om frihet
om tankar, ord etc.
Kamp om livet innan fostret vet det finns.

Hur vi än tänker och tycker i detta växer en enda tanke
i mitt huvud:
"Demokrati är något vi bör ta vara på!"
"Gå och rösta då ni kan, en dag kanske den möjligheten inte finns,
ta inte förgivet att demokratin finns alltid."




Fri vers av Filosofen2
Läst 454 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-01 09:06



Bookmark and Share


    lory
VI MÅSTE FÖRÄNDRA VÄRLDEN...

DET ÄR DAGS....
2011-11-15

    AA VIP
Mycket välskriven och tänkvärd text. Dina ord måste upprepas gång på gång. Vi får inte ta något för givet. Demokrati ska vördas. //AA
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2