Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett minne I all sin enkelhet


I sin egen lilla värld av blommor




Hon tvinnar håret

gång på gång

plockar med klänningsfållen

flätar fingrarna -

tittar upp

och ger mig ett

pillemariskt leénde


smackar med läpparna

- precis smorda med

rosa läppglans -

tar de rosa tofflorna

av och på

på och av


min en gång så

slanka mamma

med vackert kolsvart hår

är nu svullen i kroppen

av alla mediciner

och håret -

ja, det är grått och spikrakt

men det rödprickiga

hårspännet

som hon omsorgsfullt valt

lyser upp


när den unge läkaren

kommer in

ler hon sitt allra

soligaste leénde

samtidigt som hon

på ett lite busigt vis

blinkar med ena ögat

mot mig


läkaren ger mig

en blinkning han också

för visst vet han

lika väl som jag

att hon i sin egen

lilla värld

av blommor


flirtar


lite


grann















Fri vers av Junitvillingen
Läst 365 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-06-01 12:45



Bookmark and Share


  Maria T
Visst har det sin charm
att bli gammal
2011-07-18

  © anakreon VIP
Det finns en sällspord skönhet
i varje fas i livet som strålar ut
från dina vackra ord.
Calle
2011-06-05

  M M Mannheim VIP
Vackert komponerat, vis ord, vackra ord. En dikt som visar att även en äldre och sjuk människa kan ha blicken i ögat.
2011-06-04

  La Magnólia VIP
Så underbart berättat! Det är svårt och tragiskt att se hur en av våra kära förändras av livets gång ... Men du lyckas samtidigt få fram en så underbar samhörighet och lycka mitt i allt . Hennes lycka .. trots att hennes världsbild förändrats .. den ger dig trots allt en lycka ... Ett vackert minne att bevara i hjärtat! ..sparas ..
2011-06-04

  Järnkatten
Åh, så varmt du framför din kärlek till din mamma :)...
2011-06-02

  Bodil Sandberg
Jag tycker mig se den här pillemariska flirtiga lilla damen framför mig och tycker hon är väldigt söt -
oerhört varmt och fint skrivet till mamma!
2011-06-01

  stenhur VIP
När dom vi älskar går in i sin egen värld kan vi känna sorg över att de inte längre är som förr. Men som du visar i den här dikten kan vi leva oss in i deras värld och glädjas med dem när de är glada. Den känslan skildrar du väldigt vackert!
2011-06-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vacker text. Tycker om den.
2011-06-01

  Anders Nordlander VIP
vackert om din mamma
för alltid
vacker
2011-06-01

  Yrre VIP
Å så fint och kärleksfullt skrivet!!
2011-06-01

  Osvalds_Dotter VIP
Vilken Härlig text,
ändå lite sorgsen...
Men du får texten att bli levande,
ser din mamma då och nu.

Och den där flirten,
ja men såååå underbart!

Min farmor flirtade med prästen
en gång på sin 90 års dag.. "tåcken granner karl"
... pinsamt värre när hon förstod vem det var *S*

Räcker fram en bukett med liljekonvalj
till Er, de doftar mils väg.
Ja flera hundra mil.
2011-06-01

    ej medlem längre
fin realism
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen