Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Greta Garbo

Din blick sålde, ditt utseende
gav berömelse, då du visade dig.
Solglasögon, hemliga looken
väckte nyfikenheten.

Amerika blev ditt fält efter
du växt färdigt i ditt Sverige.
Aldrig ditt nordiska utseende
förstördes.

Skönhet slog alla med hårda
längder. Ingen kom in under
din hud, ingen visste vem du var.

Svart- och vita filmer fångade
mystiken kring hela ditt väsen.

Än idag hyllas Greta Garbo,
än idag vill vi veta vem du var.

Solglasögon, vackra drag, enkla
vinkningar, stort leende, hårets
svall mot axlarnas ljusa hud.
Lätta steg, tassande, trippande
då vackra skor med höga klackar
sätts på.
Inga skeva steg, markerande ögon
med mycket långa fransar,
sen är förvandlingen gjord.

Aldrig någon glömmer dina verk
du skapade.

Vi älskar dig Greta Garbo!




Fri vers av Filosofen2
Läst 324 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-02 12:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lite mystik över henne var
det nog..!
2011-06-02

  mickech
Fin hyllning :-)
2011-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2