Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Forma livets skeenden utan att tyngas ner

Fånga stundens ingivelse utan
tankar, utan visioner.
Bara njut då tillfället ges.

Stanna upp, våga lyssna
då någon behöver ditt öra.
Utan behov av eget behov,
för då öppnas dörrar.
Våga lyssna utan tanke, utan
rådvilja, våga bara lyssna.

Upptäck varandras innersta krets,
låt behoven tala, våga berömma,
berätta, visa vad vännerna
betyder.

Utan någon tanke, utan mål
ge ditt stöd då någon visar
dig behov. Stäng av för en
kort sekund, låt behövande
vännen ta plats då tiden
är inne.

Riktig vänskap växer då
behov får ta plats.
Låt inte energitjuvar
ge dåligt samvete, då
du inte orkar, låt de ta
sin plats, men inte på din
bekostnad.

Våga visa vad du står för,
dela med dig av glädje, stäng
ute de som bara tjuvar på energin.
Lyssna inåt, ta vara på
varann, le, skratta mycket.




Fri vers av Filosofen2
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-03 14:55



Bookmark and Share


  Herr Funderare
Har du tjuvkikat i min själ? :P
Det är såhär jag tänker med..
2011-06-03

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Jag tycker om denna katalog av vänliga påminnelser.
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2